Részletek egy átfagyott őrsi naplóból

A Mangó őrs nagylelkűen közkinccsé tette benyomásait a téli táborról portyáról (2014. december 28-30.), az alábbiakban ezt olvashatjátok:

Első nap vonatoztunk egy nagyot, tök jól szórakoztunk. Mindenki osztogatta mindenét, Rebeka a mézeskalácsát, én [Janka] a muffinomat, Tomi meg a szétesett mézeskalácsházát. Leszálltunk a vonatról és felszálltunk a kidíszített, karácsonyi villamosra, ahol még zene is szólt! Amikor megérkeztünk a villamossal a végállomáshoz, Péter felvitt minket kocsival, de csak egy köves útig, ahonnan gyalog mentünk a lányokkal. Nehezek voltak a hátizsákok és sokat is kellett sétálni, de végül az út vége fele Marci, Saci és a Szalamandrák jöttek autóval. Az utasok kiszálltak a kocsiból, mi Rebekával, Julival és Fólival beültünk, és Marci elfuvarozott minket a házhoz. Ott megláttuk Gerit és az aranyos kutyákat. Már majdnem mindenki megérkezett. Megnéztük a lakosztályokat a  „kastélyban”. Mindenkinek tetszett, épp megfelelő volt egy cserkésznek. Voltak nagyon szuper kályhák, amik melegítették a teret. Tök jó volt!
Természetesen jöhetett az, hogy a mínusz 8 fokban kimehettünk ágakat gyűjteni. (Persze ez is János ötlete volt.) A kiadós reggeli lefagyás után jöhetett az evés. A szakács, Péter, lecsót csinált reggelire. Finom volt (szerintem). Aztán összekészültünk és jöhetett a kirándulás! Fagyos hideg volt, ezért mindent duplán kellett venni: zoknit, pulóvert és nadrágot is. Csapatokra oszlottunk (6-8 fősekre). Én Julival, Kucival, Tomival és Dénessel voltam egy csapatban. Sokat kirándultunk, sétáltunk, jégen csúszkáltunk. Összességében NAGYON jó volt. Mi értünk haza leghamarabb, a többiek csak hét körül. Amíg ők kirándultak Tomival és Kucival Bang-eztünk. Végül mindenki megérkezett. Amíg Péter a vacsit csinálta, mindenki játszott valamivel. Amikor kész lett a vacsi, ettünk (isteni csilisbabot). Aztán János bejelentette: „Mindenki vonuljon be a lakosztályába, és öltse magára a legszebb, legelegánsabb ruháját!” Mindenki felöltözött, és jöhetett a bál első része, a NYITÓTÁNC! Mindenki (úgy értem a nagyok) választottak maguknak párt, és táncoltak. Aztán már minden fiú választhatott magának lányt. Engem elsőnek már fel is kértek (Farkas) és Rebekát is (Tomi)! Egymás után adták a számokat és kérték fel a lányokat táncolni. Nagyon sokáig maradtunk fenn, mert volt még popzene meg büfé, úgyhogy ettünk, ittunk, táncoltunk! Tényleg mint a mesében... Olyan fél 12 fele, mindenki lefeküdt és elaludt.
Másnap (kedd) reggel jöhetett a reggeli: „Megfagyok, de azért még fát gyűjtök és még reggeli tornázom is!” Nyolc óra. Reggelizünk (tejbepapi volt) és elkezdünk összepakolni mindent, az ágyunkat rendbe raktuk stb. Aztán mi voltunk az elsők, akik a villamoshoz értek persze végig kocsival. Péter fuvarozott minket. A villamoson Bandival végig beszélgettünk. Odaértünk az állomásra. Ott is nagyon sokat beszélgettünk, mert nagyon hamar odaértünk, közben beszállingóztak a többiek is. Aztán úgy 45 perc múlva felszálltunk a vonatra. Ott is játszottunk, nevettünk, beszélgettünk. Végül hazaérkeztünk, még előbb is mint kellett volna. Aztán mindenkiért megjöttek a szülei és feloszlottunk. Így hogy visszagondolok rá csodás volt. Mintha csak álmodtam volna, vagy egy mesében lettem volna. Tényleg!

Köszönjük a szervezést Janinak, Péternek, Gerinek és Mirczik Bálintnak, a beszámolót pedig Jankának!

Megjegyzések